Bottelier Zonneveld

Afgelopen vrijdag ben ik, om de eerste 4 flessen van de bottle-share op te halen, naar Leon Zonneveld in Maassluis gereden. Hij heeft een kleine, maar mooie slijterij met veel lekkere whisky’s die het schap sieren. Ik noem hem nog steeds Bottelier Zonneveld, maar inmiddels is het officieel ‘Zonneveld, uw topslijter’

Bij aankomst heb ik even rustig de tijd genomen om rond te koekeloeren naar wat voor moois er allemaal stond. Wat ik leuk vond is dat er voor elk wat wils in de winkel stond. Veel reguliere bottelingen aangevuld met een mooi assortiment andere flessen van bottelaars en distilleerderijen. De webwinkel biedt een overzichtelijk beeld van wat er zoal te vinden is, maar uiteindelijk zie je toch niet hoe het totaal plaatje eruit moet zien zonder binnen te stappen.

Lochside 1981-2009 Blackadder Raw Cask

Nadat Leon uitgegeten was heb ik nog een klein uur met hem staan praten over wat er zoal speelt en welke mooie flessen er aan zitten te komen. Ik had de beste man al eens ontmoet op een club bijeenkomst in januari, maar daar was het wat te kort tijd om met iedereen een praatje te maken, dat moest natuurlijk ingehaald worden!

Uiteindelijk heb ik (natuurlijk) ook nog iets lekkers voor mezelf meegenomen, gefinancierd door wat aardige verkopen op marktplaats. Een mooie Lochside uit 1981 (mijn bouwjaar) van Blackadder. Deze was in de aanbieding en blééf mij maar roepen. Hier zal over een tijdje wel proef notitie van verschijnen, maar ik wil eerst wat flessen leegmaken, gezien ik er veel te veel open heb staan…

Bij deze nog een bedankje voor Leon! Ik heb me erg vermaakt, het was de omleiding waard.

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Lochside and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bottelier Zonneveld

  1. Teun van Wel says:

    Ooh, mooie fles Sjoerd. Is een Lochside die mij zeer kan bekoren!
    En voor een heel mooie prijs bij Leon.

  2. sjoerd972 says:

    Inderdaad een hele mooie prijs. US-leden korting bovenop de aanbieding. Dat was ook wel de grootste trigger hoor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s