Highland Park St. Magnus

Highland Park St. MagnusDe eerste proefnotities van de aangekondigde Highland Park St. Magnus beginnen openbaar te worden. Het blog van John Hansell, de hoofd-redacteur van Malt Advocate heeft zojuist de zijne op internet gezet. Het klinkt veel belovend.

Vorig jaar kwam zonder veel aankondiging het eerste deel van de trilogie op de markt, de Earl Magnus. Een mooie fles, een mooi houten kistje en een 15 jaar oude cask strength whisky erin. Klinkt allemaal goed. De prijs was schappelijk (zo’n 55 tot 60 euro). De rel eromheen kwam voornamelijk doordat de importeur de meeste speciaalzaken overgeslagen had en ze ineens bij de Dirk 3 op de plank stonden.

Nu zal het vrijgeven in andere banen geleidt worden, lijkt me, dus de scepsis is van andere aard. De prijs is flink omhoog, naar zo’n 85 pond in Engeland, dus zo’n 100 euro hier (en hopelijk niet meer). De leeftijd is echter maar 12, in plaats van 15 vorig jaar. Een jongere whisky, een hogere prijs. Geen goede combinatie over het algemeen.

Maar goed, 92 punten is niet gering, dus wat dat betreft ben ik nog steeds enthousiast.

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Highland Park and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s