Bottle-Share: 24.111

Ingemaakte walnoten en gemberbier. Juist. Geen idee wat ik me erbij voor moet stellen, maar dat het om een vreemde smaak gaat lijkt me duidelijk. Hopelijk niet te vreemd…

Geur:
24.111 Pickled walnuts and ginger beerIk snap de ingemaakte walnoten meteen. Het ruikt een beetje azijnig, en je ruikt zeker de muffe notengeur van walnoten. Buiten dat ruik ik ook oud fruit, zoals kurkige appel. Nog niet gedroogd, maar wel al veel vocht verloren.

Smaak:
Vrij fel. De felheid lijkt het geheel een beetje te overstemmen, maar langzaam maar zeker komen er toch smaken van fruit vrij. Ook proef ik wat hout, en zilte maggie. Een vreemd soort kruidigheid dus. De fruitsmaak komt niet veel verder dan typische sherry-hout smaken.

Finish:
De finish is een voortzetting van de smaak en voegt zelf niet heel veel toe. Het geeft je wel iets om over na te denken als alle smaken nog een keer voorbij komen.

Voor een whisky van deze distilleerderij zorgde het bij mij in ieder geval voor een verrassing. Een hoop smaken die ik nog nooit in deze combinatie geproefd heb. Het zal ook niet direct iets zijn waar ik naar zal gaan zoeken, maar vies is het zeker niet. Eigenlijk is het zelfs heel leuk om hier wat van te kunnen proeven, omdat het zo apart is. Hetgeen in het voordeel van deze whisky spreekt is dat er geen enkele smaak in zit die misplaatst of vies is.

24.111: Pickled walnuts and ginger beer. 13 jaar, 59,7%. € 80.

Geur: 8
Smaak: 7
Afdronk: 7
Ervaring: 8
Prijs/Kwaliteit: 7

Totaal: 37 punten

4 sterren

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

4 Responses to Bottle-Share: 24.111

 1. Pingback: Bottle-Share 2 – de uitslag | Malt Fascination

 2. Cor Dovens says:

  Neus : apart ( heb ik vaker bij Macallan ) / muf / rozijen ( sherry ? ).
  Smaak : alcohol is te prominent en overheersend , drukt de smaken weg.
  Finish : mooi en lang.
  Conclusie : niet verkeerd, maar ik zou hem zeker niet kopen.

 3. Pingback: Glenmorangie 2000 – SMWS (125.46) | Malt Fascination

 4. Pingback: Two new youngsters from Gordon & MacPhail: Glenrothes 8yo (MacPhail’s Collection) and Macallan 2006 Speymalt | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s