Jura Superstition

Via Twitter konden enige tijd geleden personen die ingeschreven staan voor het Jura ‘committee’, de Diurachs, een gratis sample van de nieuwe Jura Superstition aanvragen. Uiteraard doe ik daar aan mee, het gaf me de mogelijkheid om de whisky te proeven zonder geld eraan uit te geven. Dit leek me vooral interessant omdat Jura me normaal helemaal niet bevalt, behalve de Superstition. Over de loop der jaren heb ik verschillende varianten geprobeerd en altijd met maximaal matig succes. Nog een poging dus.

Geur:
Isle of Jura SuperstitionKruidige rook. Modder en gras, zoals aan de rand van een moeras. Ook ruik ik thee en doet het me op de een of andere manier aan Lagavulin denken. De rook wordt vrij rap wat lichter.

Smaak:
Bitter, sinaasappel. Het bittere en scherpe van gerookte vis, zonder het vissige. Als of je in een rookkamer staat waar zaagsel gestookt wordt, zoals in een rookoven. Herbs de Provence komt ook in me op. Tijm, basilicum, dat soort dingen.

Finish:
In de finish wordt deze whisky aanvankelijk nog iets feller zelfs. De smaak blijft lang hangen en vloeit mooi weg. Er gebeurt qua smaakontwikkeling niet veel.

Een vreemde whisky. Het doet me denken aan Lagavulin zonder het zoete. Het doet me ook denken aan Caol Ila zonder het lichte en romige. Al met al wel een goede toevoeging op beide varianten en de complexiteit maakt me erg enthousiast.

Misschien moet ik de andere Jura varianten ook maar weer eens een keer proeven, als die ook ‘herontwikkeld’ zijn. Deze is in ieder geval toegevoegd aan mijn wish list. (niet dat ik daar ooit iets mee doe).

Isle of Jura Superstition, +/- 13 jaar oud, 43%, 35 euro

Geur: 9
Smaak: 9
Afdronk: 8
Ervaring: 9
Prijs/Kwaliteit: 10

Totaal: 45 punten

5 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

One Response to Jura Superstition

  1. Pingback: Jura Elixir | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s