Old Fitzgerald 12

Vandaag wederom een 12 jaar oude Bourbon. Wederom van dezelfde Bourbon Bottle-Share van een tijd geleden. De Old Fitzgerald is een mij onbekend merk van Heaven Hill. Er is ook niet heel veel van beschikbaar en je komt het niet zo vaak tegen als bijvoorbeeld Elijah Craig.

Geur:
Old Fitzgerald 12Mais en andere typische bourbon geuren komen meteen op je af. Leer en kleine, lichte sigaartjes. Ook heeft de geur iets fris van pepermunt of anijs. Dat is maar een klein beetje dus het is moeilijk de definieren. Daarna krijg je ineens een forse hoeveelheid toffee. Na een tijdje in het glas wordt de geur wat minder zoet en wat frisser. Het rare is dat de toffee wel nog duidelijker wordt.

Smaak:
De mondgevoel is aan de ene kant vettig, en aan de andere kant ook weer vrij fel. Een aparte combinatie. Ook hier zit dat frisse maar ik neig nu meer naar anijs, drop en zoethout. Ook tabak is hier aanwezig, net als in de geur.

Finish:
De finish is kort, maar wel enorm vol van smaak. Ook iets droger dan ik verwachtte.

Deze bourbon vind ik bij nader inzien, ik had hem al eens eerder geproefd, veel beter dan bijvoorbeeld de Elijah Craig, terwijl die al verre van slecht was. Hier gebeurt zoveel meer in je neus en in de smaak, dat ik die korte finish voor lief neem.

Old Fitzgerald 12, 45%, +/- € 35-40.
O.a. te koop bij Jurgen’s Whiskyhuis, Master of Malt en The Whisky Exchange

Geur: 10
Smaak: 9
Afdronk: 7
Ervaring: 10
Prijs/Kwaliteit: +2

Totaal: 38 punten

5 sterren

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s