Glenfiddich Snow Phoenix

Ik heb deze fles uiteraard al een hele tijd staan. Toen ie uitkwam was het een soort van nu of nooit situatie. Gezien ik geen grote fan van Glenfiddich ben heb ik vervolgens via Dick de Jong een sample weten te regelen, zodat ik wist of de mijne als investering of als lekkere whisky ging dienen.

Geur:
Aanvankelijk veel vanille en geschaafd nieuw eiken. Groene kruiden, zoals munt en basilicum en onrijpe bananen zijn de geuren die ik op pik. De whisky heeft wel wat tijd nodig om los te komen en ik merkte dat er steeds een geurtje was wat ik net niet goed genoeg kon ruiken om het te kunnen benoemen.

Smaak:
Het mondgevoel is heel stoffig, zoals krijt. De smaak is enorm fel en peperig. Ergens voelt het, door het stof heen alsnog een beetje vettig, wederom zoals krijt. De smaak is niet zo zoet en de vanille uit de geur krijg ik moeilijk teruggevonden.

Finish:
Hier is de vanille wel weer aanwezig, en dat geeft een extra laagje smaak. Het gevoel wat je overhoudt is alsof je iets gegeten hebt wat veel te heet was en je gehemelte voelt wat rauw. Ook proef ik opeens iets van citroenzest.

Deze whisky is totaal niet wat ik ervan verwacht had. Een veel en veel fellere Glenfiddich dan ik gewend ben en dat spreekt me wel aan. Niet dat middle-of-the-road gebeuren wat je normaal hebt. Ik ga binnenkort nog eens proeven met wat water bij de hand, misschien dat er dan nog meer smaken worden prijsgegeven.

Glenfiddich Snow Phoenix, 47,6%, +/- €90. Op de meeste plaatsen is deze uitverkocht, maar Master of Malt heeft er nog een paar!

Geur: 9
Smaak: 9
Afdronk:9
Ervaring: 9
Prijs/Kwaliteit: +2

Totaal: 38 punten

5 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s