Usquebaugh Society

Dat klinkt als een moeilijk woord. Usquebaugh is keltisch voor ‘levenswater’, wat in veel landen met enige geschiedenis wel aan een drank gekoppeld is (denk aan Aqua Vite, Vodka). Het is in dit geval de grootste Nederlandse whisky club.

Ga ik hier nu gewoon reclame zitten maken? Ja.

De Usquebaugh Society heeft in maart van dit jaar haar 20-jarig bestaan gevierd en daarom een mooie Longrow single cask uitgebracht.

Ik ben nu ongeveer 3 jaar lid van de vereniging en tot nu toe is het me heel erg goed bevallen. Iedereen die een beetje whisky enthousiast is kan ik het van harte aanraden, vanwege de grote hoeveelheid aan voordelen van het lid zijn.

De KilnWat eigenlijk de gehele contributie van 32,50 per jaar al verantwoord is ‘De Kiln’. De Kiln is het club tijdschrift voor en door leden van de vereniging. Er staan veel reisverslagen, interviews, nieuwtjes en columns in. Enige tijd geleden heb ik er zelfs in gestaan met mijn whisky kast in de column ‘uit de kast van…’.

Ook worden er erg veel activiteiten georganiseerd. Dit kan variëren van een regio proeverij, waarbij alle deelnemers hun eigen fles(sen) meenemen om te proeven. Op die manier kan je dus ook weer meer whisky proeven dan je normaliter zou kunnen als je alles zelf moet kopen. Op 14 september staat er voor Noord-Holland weer een gepland, dit keer bij mij thuis.

Wat er verder georganiseerd wordt zijn, onder andere, nog veel meer proeverijen, festivalbezoeken in binnen en buitenland, distilleerderij bezoeken, zelfs reizen naar Schotland. Laatst is zelfs door iemand op het forum ‘Whisky & Blues’ georganiseerd in een scoutinggebouw in Utrecht. Hier waren ongeveer 30 liefhebbers bij elkaar om te genieten van zelf meegebrachte whisky en live blues. Ook whiskyschrijver Hans Offringa was van de partij, hij droeg voor uit zijn te verschijnen boek ‘Bourbon & Blues’.

Het forum (www.levenswater.nl) is het drukstbezochte whisky forum van Nederland waarop veel nieuws, updates, nieuwe bottelingen en discussie geplaatst worden. Ook veel importeurs en slijters plaatsen hierop hun nieuwste producten.

Wat verder een erg leuke bijkomstigheid is, is dat clubleden bij een groot aantal whisky speciaalzaken 5% tot 10% korting krijgen op hun aankopen. Als je dus genoeg koopt levert je lidmaatschap zelfs geld op 🙂

Lid worden kan heel eenvoudig via de website, en met een beetje geluk ben je nog op tijd voor de herfsteditie van De Kiln!

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Usquebaugh Society

  1. gadeweerd says:

    Ik kan hierbij alleen maar aansluiten; het lidmaatschap van de club levert veel lol op. leuke proeverijen, mooie whiskies en een actief forum met een hechte club mensen.

    Ik kom de 14e september graag bij je langs voor de proeverij!

    Antoine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s