Singleton of Dufftown 12

Singleton of Dufftown 12yTijdens het vullen van de sample flesjes moet je natuurlijk ook iets te drinken hebben. In dit geval greep ik naar een mini flesje Singleton of Dufftown 12, welke ik ooit gratis bij een bestelling van The Whisky Exchange gekregen heb. Ik heb hem eerst overgegoten in een van m’n eigen sample flesjes, zodat ik precies wist hoeveel whisky 5cl is. Eerlijk zullen we alles delen.

Ik heb niet de meest uitgebreide proef notities gemaakt, maar in dit geval ben ik daar niet heel rouwig om. De neus komt ontzettend jong over, met voornamelijk een hele berg graan. Veel meer diepgang kon ik er niet in ontdekken. De smaak biedt meer graan en een heel klein alcohol kickje, maar blijft over de gehele linie erg dun aanvoelen. De finish duurt ongeveer 2 seconden en voor je doorhebt dat je een slok genomen hebt is ie al weg. Kortom, ik ben niet enthousiast.

Nadat het glas ongeveer een uur op tafel stond ben ik nog eens terug gegaan en heb ik hem opnieuw geproefd. Er kwam iets meer naar voren dan aanvankelijk, omdat de graanlucht een beetje opgetrokken was. Nog steeds dun, misschien een beetje hout en wat zoetigheid. Nog steeds niet veel. Conclusie: Niet boeiend, maar ook niet vies. Gewoon oninteressant.

1-ster

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Dufftown and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s