Knob Creek komt met goed nieuws

Knob Creek Single Barrel ReserveHet concern achter Knob Creek, Beam Global, heeft recentelijk aangekondigd dat de Knob Creek whisky een nieuwe variant krijgt, namelijk de Single Barrel.

Momenteel is er van Knob Creek alleen de 9 jaar oude small batch. Dat houdt zoveel in dat ze zeer kleine hoeveelheden per keer bottelen en dat de batch nummers op de fles geprint zijn. Dit is voor een distilleerderij natuurlijk handig, want zo kunnen kleine variaties optreden zonder dat dat erg is. Iets wat je bijvoorbeeld bij Johnny Walker Red Label als negatief zou worden ervaren.

De Single Barrel komt vanaf januari in Amerika in de winkels en zal waarschijnlijk, op den duur, ook wel in Europa verkrijgbaar gaan zijn. Ik ben in ieder geval enthousiast, gezien ik de small batch ook al een fantastische bourbon vindt.

Vorig jaar kwam Knob Creek nog in het nieuws doordat ze even geen 9 jaar oude whiskey meer hadden. De droogte, zoals ze het noemde, was een hele mooie manier om van een tekort aan whiskey toch een positieve reclame campagne te maken. Nu hebben ze gelukkig wel weer genoeg, ze hebben zelfs zoveel dat er een nieuw type bij komt.

Volgens het label wordt deze uitvoering gebotteld op 120 proof, wat op 60% alcohol neerkomt. De prijs zal in de USA zo’n 10 dollar hoger gaan liggen als de normale Knob Creek. Wat dat buiten The States zal betekenen is natuurlijk de vraag.

Lees meer hierover op het blog van bourbon expert Chuck Cowdery!

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Jim Beam, Knob Creek and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s