Eagle Rare 10

Nog een fles van de Bourbon Bottle Share. Deze keer de Eagle Rare 10 jaar oud. Een van de vele merken die gemaakt worden bij Buffalo Trace in Kentucky. Eagle Rare is een single barrel bourbon, dus er wordt in dit geval bij Buffalo Trace niets geblend om smaak consistentie te creëren. Het is een botteling op 45%, wat een redelijke sterkte is. Onder de 45 tot 46 procent zie je steeds minder en minder whiskey verschijnen wegens verschillende redenen (voornamelijk wegens het feit dat het nu hip is en dat de whiskey niet troebel wordt als je er ijs bij doet).

Geur:
Eagle Rare 10Vanille, creme brulée, vanille, citroen en sinasappel. De vanille en creme brulée voeren wel de boventoon.

Smaak:
Nog meer vanille en room, fudge en corn bread, die zoete mais cake die je in veel Amerikaanse diners tegenkomt. Ook komt er wat fruitcake mee.

Finish:
De finish lijkt enorm op de geur die je aanvankelijk hebt van citrusvruchten en vanilleroom.

Veel vanille smaak over het algemeen. Daardoor vind ik hem wel een beetje simpel. Je moet flink je best doen om er wat meer dan alleen dat uit te halen. Daardoor vind ik het meer een ‘drink whiskey’ dan een ‘proef whiskey’. Niet dat daar iets mis mee is, maar als je verder gaat zoeken kom je niet extreem veel meer tegen.

Eagle Rare, 10 jaar oud, 45% (90 proof), Buffalo Trace Distillery, Single Barrel

3 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

One Response to Eagle Rare 10

  1. Pingback: American Whiskey Tasting | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s