Baker’s 7

Enige tijd geleden is er op www.levenswater.nl een bourbon bottle-share georganiseerd. Daar heb ik toentertijd het idee vandaan gepikt om hetzelfde met Schotse whisky te doen. In dit geval ging het om 14 ‘bourbons’. Uiteindelijk waren het 14 Amerikaanse whiskey’s, waaronder bourbons, rye whiskey’s, wheated whiskey’s enzovoorts. De Baker’s 7 jaar oude bourbon is een small batch gebotteld op 53,5% alcohol.

Geur:
Baker'sWitte chocolade, sinasappel en tabak in de neus. Niet heel spectaculair, maar wel aangenaam. Tabak en sinasappel kom ik de laatste tijd vaker tegen in bourbons. Dat kan ook aan mijn neus liggen, die trucjes uithaalt. Maar goed

Smaak:
Meer citrus in de smaak, iets minder zoet. Dus eerder richting grapefruit en citroen dan sinasappel. Vrij fel en peperig. Spaanse peper in dit geval, van die gedroogde dingen.

Finish:
In de afdronk komt er wat meer vanille doorheen. Die had ik eerder nog niet opgemerkt, en toch is dat over het algemeen wel een typische bourbon smaak. Ook hier zit wat citrus in.

Al met al een lekkere bourbon, maar niet een waar ik lyrisch over ben. Wel erg leuk dat deze op ‘vat sterkte’ gebotteld is, of in ieder geval wat meer alcohol. Dat geeft vaak wat meer smaak, en je kan door zelf water toe te voegen wat meer spelen met je whiskey. Daar hou ik over het algemeen wel van! Wel leuk dat deze gewoon in een wijnfles gebotteld is. Geeft je wel een back-to-basic gevoel!

Baker’s 7yo, 53,5% (107 proof), batch B.90.001

3 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - American Whiskey, Jim Beam and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s