Jim Beam Signature ‘Six Grains’

Ik heb via Facebook een sample van mijn WhistlePig whiskey geruild voor een sample van de Jim Beam Signature ‘Six Grains’. De six grains is gemaakt van zes graansoorten, dus heel wat anders dan Single Malt! De gebruikte graansoorten zijn mais, rogge, gemoute gerst, tarwe, bruine rijst en triticale. De laatste is een kruising tussen rogge en tarwe.

In principe zijn op alle graansoorten wel whiskey’s gebaseerd, en vooral de eerste vier hebben hun bekende eigenschappen afgegeven aan de whiskey. De rogge zorgt voor een flinke kruidigheid, gerst voor complexiteit, mais voor het zoete en de tarwe voor een lekkere zachte smaak. De triticale zal daar niet veel aan af doen en wat bruine rijst voor smaken geeft als het gedistilleerd wordt durf ik niet te zeggen.

Geur:
Jim Beam SignatureEen mix van Schotse whisky en bourbon. Zoet, kruidig en het frisse complexe van Schotse whisky. Klinkt vaag, maar ik denk dat iedereen het zal herkennen bij het ‘neuzen’ van dit stooksel. Fris, kruidig, rogge en superzacht. Peper, karamel en honing.

Smaak:
De zoetheid van de mais komt beter door in de smaak. De rogge en vanille proef je ook beter na een tijdje.

Finish:
Ergens pikte ik de smaak van zuurtjes op, van die plakkerige zoete dingen. Ook blijft duidelijk de smaak van donker brood hangen.

Al met een al een lekkere whiskey waar vooral de neus veel te bieden heeft. Het 6 granen idee is erg leuk, en het heeft me benieuwd gemaakt naar whiskey gebaseerd op bruine rijst. Meer als gimmick dan om daar iets van aan te schaffen, maar toch. Ik denk niet dat ik er een fles van zou kopen, maar het is zeker een interessant project wat goed uitgepakt heeft.

Jim Beam Signature Six Grains, 44,5%, verkrijgbaar in sommige Duty Free winkels

3 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - American Whiskey, Jim Beam and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s