Parker’s Heritage 27

Een hele hele oude bourbon. 27 jaar is voor Schotse whisky al een zeer respectabele leeftijd, maar in Amerika wordt over het algemeen alles eerder gebotteld dan in Schotland. Erg oud dus. Op internet krijgt deze, door bijvoorbeeld John Hansell, enorm goede reviews dus ik was erg benieuwd naar zo’n juweeltje.

Geur:
Parker's Heritage 27 jaar oudTabak, room en vanille, zoet. Er zit nog veel meer in, maar het was niet de eerste van de avond, dus ik haal niet alles eruit. Laat ik in ieder geval zeggen dat het een ware speeltuin voor je neus is. Enorm veel verschillende geuren komen binnen. Ze allemaal benoemen is een flink karwei!

Smaak:
Ietwat drogend en wrang door 27 jaar in een nieuw eiken vat, maar nergens overmatig. Niet fel, dus geen overwelmende alcohol. Wel flink wat fruit, druiven, rozijnen en ook wel wat kruiden (daar ben ik heel slecht in, om iets specifieks eruit te halen).

Finish:
Een erg volle, erg lange finish. Tabak, vanille, kruiden, wat fruit, alle ‘echte’ bourbon smaken zijn aanwezig en vechten allemaal om zich kenbaar te maken. Ook wat drogend, maar wederom op een lekkere manier!

Dit is een van de beste bourbons zijn die ik ooit geproefd heb. 27 Jaar oud blijft indruk op me maken, vooral voor Amerikaanse whiskey. Helaas is mijn sampletje hiervan op, want ik zou deze graag nog eens proberen. Misschien binnenkort maar een sample bestellen… Het is zeker geen goedkope fles, maar als je het vergelijkt met andere bourbons en de leeftijd daarvan enzo, dan is dat wel te verantwoorden.

Parker’s Heritage, 27 jaar oud, 48%, +/- 175 euro

Geur: 9
Smaak: 9
Afdronk: 10
Ervaring: 10
Prijs/kwaliteit: 7

Totaal = 45 punten

5 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

2 Responses to Parker’s Heritage 27

  1. Bas says:

    Ah , die had jij ook al gezien bij MoM.
    Ik heb net de sample besteld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s