Meer whiskyboeken

Elk jaar als het whisky hoogseizoen lostbarst, eind september, gebeurt er veel op de whisky markt. Niet alleen komen alle grote jongens met nieuwe whisky’s op de markt, maar ook de festivals zijn ineens allemaal min of meer tegelijkertijd.

Uiteraard horen daar ook de goed getimede uitgaves van nieuwe whiskyboeken bij. Ik doe hier, qua koopgedrag, netjes aan mee want ik vind maar weinig leuker dan meer te weten komen over whisky!

Eerder heb ik een bericht geplaatst over de nieuwe Whisky Bible en het Malt Whisky Yearbook. Inmiddels zijn er nog een aantal andere boeken op de lijst bijgekomen:

  • World Atlas of Whisky – Dave Boom: Een boek wat, volgens de informatie op internet een beschrijving geeft van alle belangrijke whisk(e)y distilleerderijen op de hele wereld. Ook Canada, Japan, Amerika, Ierland en waarschijnlijk ook Australië, Europa en Azië.
  • World’s Best Whiskies – Dominic Roskrow: Nog een mooi boek wat veel distilleerderijen van over de hele wereld behandeld. Het verschil met het bovenstaande boek is, voor zover je kan zien in commerciële informatie, dat dit boek focusd op de beste whisky’s, terwijl het andere boek gaat over de distilleerderijen.
  • 101 Whiskies to Try Before you Die – Ian Buxton: Nog een boekje met ‘de beste whisky’s’. Dit boek zegt echter van te voren dat het niet per se om de beste gaat, maar om de meest duidelijke whisky’s die de smaken van een gebied aangeven, met de leukste smaakverschillen. Oftewel, als je deze 101 whisky’s proeft weet je daarna ongeveer wat de verschillen zijn. Lekker handzaamboekje!

Zodra ik een van de boeken gelezen heb zal ik ook daar een review van plaatsen. Momenteel ben ik nog bezig in Glenglassaugh – A Distillery Reborn, maar ik hoop dat boek binnenkort uit te hebben. Helaas komt er momenteel niet zoveel van lezen. Erg druk met andere dingen!

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s