Whisky by the Sea 2010

Morgen vindt in Vlissingen het Whisky by the Sea festival plaats. Samen met een goede vriend van me gaan we daar naartoe in de hoop wat mooie dingen te kunnen proeven. Het is een gezellig en klein festivalletje, zeker vergeleken met het monsterfestival in Leiden in november.

Ledaig 10Uiteraard heb ik weer een proeflijstje gemaakt en ik hoop de nieuwe Bunnahabhain 12, Tobermory en Ledaig te proeven. Die zijn alledrie opnieuw uitgebracht met minder filtering en meer alcohol, wat de smaak ten goede zou moeten komen.

Ook hoop ik dat Glenmorangie de Finealta meeneemt, ondanks dat deze alleen nog in Travel Retail te krijgen is, en nog niet in de normale winkels. Highland Park heeft vorig jaar wat nieuwe Travel Retail whisky’s uitgebracht, en die hebben ze hopelijk ook een paar meegenomen.

De stands van Van Wees en Whisky Import Nederland zullen denk ik diegenen zijn waar ik me het langst kan vermaken. Veel verschillende merken en over het algemeen nemen ze niet alleen de standaard spullen mee.

Ik hoop dat mensen niet heel pissig worden als ik ergens een sampletje van meeneem naar huis, want om daar nu 15 whisky’s te gaan proeven is voor de beoordelingskunde niet al te best. Eerder probeerde ik dat wel eens, maar hoe later hoe minder zinnig commentaar, en hoe onleesbaarder de notities (en ik sta toch al niet bekend om mijn mooie handschrift).

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

One Response to Whisky by the Sea 2010

  1. Antoine de Weerd says:

    Ik ben nieuwsgierig naar de nieuwe Bunna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s