Bottle-Share: SMWS 93.38

Eindelijk weer een proefnotitie van de Bottle-Share. Deze whisky wordt omschreven als ‘Stirs the atavistic soul’. Wat dat precies inhoud is amper uit te leggen, maar het heeft met allerlei zwerige oergevoelens te maken. Meer op Wiki, natuurlijk.

Het is een van de, zoniet de moeilijkste whisky van de hele Bottle-Share. Er zitten enorm veel smaken en geuren in, waar ik veel moeite mee heb om te kunnen plaatsen. Uiteraard probeer ik het wel!

Geur:
93.38: Stirs the atavistic soulLichte sherry en noten is wat ik als eerste vind. Ook een klein olie-achtig luchtje, maar dan meer kruipolie of smeerolie dan iets anders. Niet dat dat verkeerd is. Melkchocolade, tabak, een vleugje rook en een flinke dosis fudge.

Smaak:
Vrij pittig en fel, ook met water. Het is wel een whisky waar je een warm gevoel van krijgt. Een echte winterse whisky. Op je tong is deze nog redelijk zacht, wat een leuk contrast geeft met de rest van het mondgevoel. Toch een klein beetje een vettig of stroperig gevoel.

Finish:
Veel ‘lekkere’ smaken. Een lange finish waarbij het ene smaakje na het andere wegvloeid. Alsof het een gefaseerde aftocht is. Ook nog wel lekker pittig zonder echt een brander te hebben. Ik heb ook ergens het gevoel dat deze whisky wat metalig/mineralig is, maar dan meer op de manier alsof er stof van lijsteen in het glas zat.

Het is een vreemde whisky, van een distilleerderij in Campbeltown waar ik nog nooit wat van geproefd had. Ik ben zeker enthousiast, maar dat is voornamelijk omdat de complexiteit me ineens doet twijfelen aan een heleboel dingen. Er zitten zo vreselijk veel geuren en smaken in. Ik hou er wel van!

93.38: Stirs the Atavistic Soul. 1992, 17yo, 58%, € 93

Geur: 8
Smaak: 8
Afdronk: 8
Ervaring: 9
Prijs/Kwaliteit: +1

Totaal: 34 punten

4 sterren

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

3 Responses to Bottle-Share: SMWS 93.38

 1. Pingback: Bottle-Share 2 – de uitslag | Malt Fascination

 2. Cor Dovens says:

  Allereerst effe melden dat dit mijn eerste Glen Scotia was.

  Neus : interresant / complex / apart.
  Smaak : houtskool en as in de verte / vurig / verwarmend / tikje chocola.
  Finish : medium.
  Conclusie : heel verrassend en apart en voor mij het aanschaffen waard.

 3. Pingback: Glen Scotia 1999 – SMWS (93.44) | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s