Old Pulteney 12

In het kader van de aankomende Twitter proeverij van Old Pulteney, door sommigen al een Twasting genoemd, dacht ik mijn oude Old Pulteney 12 weer eens aan nauwkeuriger onderzoek te onderwerpen. De fles heb ik al een jaar of 5 open staan, maar om de een of andere reden is nog niet op gegaan. Misschien heeft dat met de wanstaltige fles te maken?!

Geur:
Old Pulteney 12Aanvankelijk begint de geur erg zoet maar al snel worden er meer dingen prijsgegeven. Graan, ziltig en wat ‘zware’ smaken. Alles ruikt heel vol met een vleugje was en kaarsen. Ergens lijkt het wel een beetje op Clynelish, maar dan iets minder complex en geen fruit.

Smaak:
In de smaak zit wel iets van citrusvruchten, wat ik in de geur niet tegenkwam. Ook kokos met wederom een zoute ondertoon. Licht pittig, maar toch wel zacht. Voelt een beetje romig. Creme Brulee met zout?

Afdronk:
De finish is niet lang en redelijk eenvoudig met wat chocolade, vanille en kokos.

Voor een tientje of drie is het een erg mooie whisky, die stiekem wel vrij veel smaken te bieden heeft. Het is allemaal niet te complex maar al met al wel lekker. Een lekkere drink-whisky, zeg maar.

Old Pulteney 12, 40%, +/- 2005, +/- 30 euro bij nagenoeg alle slijters.

Geur: 7
Smaak: 7
Afdronk: 6
Ervaring: 8
Prijs/Kwaliteit: +2

Totaal: 30 punten

4 sterren

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Old Pulteney and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Old Pulteney 12

  1. Antoine de Weerd says:

    well, goed idee. Ik zal de Pulteney 12y ook even uit de kast trekken te voorbereiding op de ‘Twasting’. Mijn fles staat ook al lange tijd aangebroken, niets te doen…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s