Clynelish 37 The Whisky Exchange

Gedurende de 2e helft van 2009 en de eerste helft van 2010 zijn door The Whisky Exchange een aantal bottelingen van verschillende distilleerderijen uitgebracht om te vieren dat ze tien jaar bestaan. Over het algemeen zijn deze whisky’s allemaal heel positief ontvangen, en toen er recentelijk een Bottle-Share hiervan werd aangekondigd op www.levenswater.nl hoefde ik geen seconde te twijfelen of ik mee wilde doen.

Deze Clynelish is er een uit het begin van de jaren 70, wat een erg gunstige periode is voor Clynelish, net als het begin van de jaren 80. Die bottelingen doen het meestal erg goed.

Geur:
Clynelish 37, The Whisky ExchangeZoute bijenwas, wat hout, maar ook kaarsen en oude rook. Het past precies bij een oude bibliotheek, met een open haard en chesterfield stoelen. Ook is de geur wat zoetig met honing.

Smaak:
Ietsje pittiger dan ik verwacht had, maar ook dat zilte is hier weer aanwezig. De smaak wordt zoeter en gaat de kant van de honing weer op. De rook is er, maar alleen op de achtergrond. Een hele zachte smaak na een tijdje met nog meer honing dan er al was. Ook is er iets van fruit aanwezig, maar ook dat houdt zich in. Dat zilte geeft je wel een dorstig gevoel, of is dat de drang naar nog een glas?

Finish:
De gehele typische ‘oude Clynelish’ serie aan smaken komt nogmaals voorbij, zout, honing, iets aan fruit, wat hout en kaarsen. De afdronk is een beetje droog, maar dat past bij zo’n oude whisky.

Ondanks dat ik hier wel voor ben gaan zitten heb ik het idee dat ik nog heel veel smaken gemist heb. Dat maakt het aan de ene kant wel weer een leuke whisky, want ik ben nu al heel enthousiast. Ook als ik andere reviews op internet lees van bijvoorbeeld Whiskyfun en Whiskynotes gaan de smaaknotities in de zelfde richting, maar zijn die van hen nog veel diepgaander.

Clynelish 37, 46%, Alleen te koop bij The Whisky Exchange voor 181,58.

Geur: 9
Smaak: 9
Afdronk: 9
Ervaring: 10
Prijs/Kwaliteit: +1

Totaal: 39 punten

5 sterren

PS: De +1 voor de prijs/kwaliteit klinkt wat raar bij een whisky van bijna 200 euro, maar met deze kwaliteit en zeldzaamheid (er komt maar amper iets meer van zulke oude Clynelishes op de markt) zouden ze hem ook voor 300 euro kunnen hebben verkopen.

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

3 Responses to Clynelish 37 The Whisky Exchange

  1. Pingback: Longmorn 1969 – The Whisky Exchange 10th Anniversary | Malt Fascination

  2. Pingback: Glenglassaugh 31 – The Whisky Exchange 10th Anniversary | Malt Fascination

  3. Pingback: Rounding up the Whisky Exchange Anniversary Bottle-Share | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s