Lochside 1981

Laatst heb ik bij Teun van Wel (die van Maltstock) een aantal flessen whisky opgehaald en daar hoorde uiteraard een bezoekje aan zijn rijkelijk gevulde kelder bij. Ik was er nog nooit geweest, ondanks veelvuldige uitnodigingen. Krommenie-Nijmegen is ook net niet een fietsafstand.

Daar heb ik wel een sample van de Lochside 1981 Oloroso Sherry van The Whisky Agency meegekregen en die moest uiteraard vrij snel geproefd worden. Een prachtig jaar, 1981 🙂

Geur:
Lochside 1981 Whisky AgencyEnorm vol, met heel veel fruit, ananas, meloen, mango. Later komen er ook andere smaken doorheen. Graan en wat hout. Al met al een hele mooie combinatie waarbij de nadruk echt op de fruitschaal ligt! Na een half uurtje in het glas wordt de whisky wat kruidiger en maakt het een wat complexer geheel.

Smaak:
De smaak begint vrij fel met Spaanse pepers met mango. Ook komt er nog ander fruit bij kijken en zit er wat zware houtsmaken in. Europees eiken. De smaken komen mooi bij elkaar en geven een mooi, vol en zoet geheel.

Finish:
De afdronk is erg lang waarbij het fruit langzaam weg ebt, en daardoor komen de wat ouderwetsere whisky smaken mooi naar voren. Wat hout, kruiden en honing blijven achter.

De individuele smaken van deze whisky zijn niet erg uniek, maar de combinatie van alles maakt het een erg mooi geheel en de balans en complexiteit zijn nagenoeg perfect. Enorm mooie whisky en dit doet mijn interesse in oude Lochside zeker opleven!

Lochside 1981-2010, Oloroso Sherry Cask, 52,4%, +/- 150 euro.
Ik kan geen winkel meer vinden waar deze verkrijgbaar is.

Geur: 9
Smaak: 10
Afdronk: 8
Ervaring: 9
Prijs/Kwaliteit: 0

Totaal: 36 punten

5 sterren

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements. Bookmark the permalink.

1 Response to Lochside 1981

  1. Teun van Wel says:

    Ha Sjoerd,

    Blij dat je hem lekker vind. Was redelijk snel uitverkocht. Staat er momenteel geloof ik een op de whisky auction

    groet en tot gauw

    Teun

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s