Wild Turkey Rare Breed

De 2e bourbon review deze maand en wederom een hele mooie. Wild Turkey Rare Breed is een speciale gelimiteerde release van Wild Turkey waar regelmatig een nieuwe batch van uit komt. Helemaal niet erg, want het zou jammer zijn om deze nooit te kunnen proeven!

Geur:
Wild Turkey Rare BreedLichter dan de Knob Creek, maar wel ook de geur van tabak. Aardbeien in balsamico azijn. Na ongeveer een uur kan je een spoortje van terpentine opmerken, maar dat gebeurt wel vaker bij bourbons die je heel lang laat staan. Oftewel, des te meer reden om er voor te zorgen dat ie geen uur staat!

Smaak:
Fel en zoet, fruitig, thee en tabak. Hij wordt heel peperig op den duur, alsof je een hap uit een Spaanse rode peper genomen hebt.

Finish:
In de finish komt pas de mais door die je vaker bij bourbon tegenkomt. Hij is dan wel meteen erg fel. Erg zoet ook, zoeter dan in de smaak en geur. Ergens denk ik ook een spoortje cola op te pikken. Niet dat dat nog in mijn glas zit, maar echt uit de whiskey!

Een geweldige dram voor die prijs (ongeveer 35 euro per fles). Er zitten veel smaken in en daarom is het leuk om te blijven ruiken en proeven.

Wild Turkey Rare Breed, 54,1%, Batch WT-03RB

5 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - American Whiskey, Wild Turkey and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Wild Turkey Rare Breed

  1. Bas says:

    Om een of andere reden komt het hier steeds niet van. Ik ga hem nu toch maar eens bestellen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s