Een nieuwe Lowlands distilleerderij?

Ongeveer twee jaar geleden kwam er ineens een nieuwtje uit Schotland dat in Falkirk plannen waren geopperd om een nieuwe distilleerderij te bouwen. Omdat Rosebank daar gestaan heeft werd al snel gepraat over Rosebank 2.0.

Aanvankelijk was er nog even sprake van een ‘heropening’, maar toen de ketels gestolen werden (waarschijnlijk vanwege de hoge koperprijs) was dat snel van tafel. Dat is maar goed ook, want dat zou de reputatie van de legendarische Lowlands distilleerderij hoogstwaarschijnlijk geen goed doen.

De oude Rosebank distilleerderij

De Falkirk distilleerderij, zoals het vooralsnog genoemd wordt, was nu weer in het nieuws omdat de Schotse overheden die over ruimtelijke ordening gaan blijkbaar toestemming gegeven hebben voor een nieuwe distilleerderij, pakhuizen, een bezoekerscentrum, restaurant en wat ‘retail units’.

Het schijnt dat de eigenaren van de nieuwe distilleerderij veel materiaal van Rosebank’s eigenaar, Diageo, overgenomen hebben. Zonder de ketels zal het echter nooit op het oude spul gaan lijken. Misschien een gelijkenis, maar hetzelfde is niet mogelijk.

Lees hier meer!

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - News and Announcements, Rosebank and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s