Whistlepig Straight Rye Whiskey

Enige tijd geleden is de zeer beperkt beschikbare Rye Whiskey genaamd Whistlepig vrijgegeven in Amerika. Gelukkig kwam een vriend van me redelijk snel daarna naar Nederland en kon ie een flesje bemachtigen voor me. Het is een Canadese whiskey, die min of meer per ongeluk gevonden werd in een pakhuis. Hij is vervolgens gebotteld in Vermont, in de USA.

Geur:
WhistlePig Straight Rye WhiskeyTypische Rye Whiskey kruidigheid, en vrij zoet. Vanille en munt. Ook iets van deeg, en broodkorst

Smaak:
De smaak is vrij peperig in het begin maar wordt wat zachter in je mond als je hem even laat zwemmen. Dan ontwikkelen er wat zoetere smaken zoals wederom vanille.

Finish:
De afdronk doet eigenlijk hetzelfde als de smaak. Hij ebt vrij snel weg, tot een bepaald niveau en blijft daar enorm lang hangen. Op die manier krijg je de kans om veel te proeven zonder dat je erg last hebt van de alcohol. Een lange, zachte finish dus. Vanille, en wederom een beetje peper. Witte peper? In ieder geval niet overheersend, maar een heerlijke toevoeging.

Ik kan niet anders er heel enthousiast over zijn. De smaken komen mooi tot hun recht. Misschien heb ik wel een zwak voor rye whiskey (daar lijkt het wel op). De kruidigheid en de zoete smaken door het hout zijn erg mooi in balans. Hij had van mij echter wel iets meer alcohol/punch mogen hebben

Whistlepig Straight Rye Whiskey, 100% rye, 100 proof (50%), 10 jaar oud. Alleen verkrijgbaar in de USA.

5 sterren

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm very interested in booze, with a focus on whisky. I like to listen to loads of music and play lots of Magic: the Gathering, and board games too. I'm married to Anneke, have two daughters Ot and Cato, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in - American Whiskey, Whistlepig and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s