Bladnoch 1993-2009

De Bladnoch van de bottle-share was één van de twee Lowlanders die ik geselecteerd heb. Ik had deze whisky van te voren al eens geproefd bij de Whiskykoning en vond hem toen vrij aangenaam. Om nog eens rustig na te proeven leek het me dus een goed idee om deze in de bottle-share mee te nemen. Normaal ben ik niet zo kapot van Bladnoch, een wat één-dimensionaal product waar slechts enkele uitschieters tussen zitten.

BladnochGeur:
Gemaaid gras, citroen, en ook wat geschroeid hout. Alsof het net niet in brand heeft gestaan. Ook vanille komt flink naar voren. De 60,6% alcohol zorgen wel voor een flinke bite en een klein beetje water is ook niet overbodig.

Smaak:
Een voortzetting van het bovenstaande. De citrus vruchten en vanille brengen wat zoetigheid mee ten opzichte van de frisheid van gras en bloemen die je ook tegenkomt. Flink branderig mondgevoel, voornamelijk door de alcohol.

Finish:
Blijft lekker lang hangen, en de zoetheid van de vanille gaat maar traag weg. Gelukkig! Erg lekker en zeker een toppertje in z’n klassement.

Over het algemeen komt deze whisky op me over als een hele goede Chardonnay, maar dan met onwijs veel alcohol en flink wat meer pit. Voor zover ik me herinner vind ik hem ook veel smaakvoller dan wat ik van Bladnoch gewend ben, dus dat is ook positief. Erg lekker!

Bladnoch, 10-03-1993 – 18-06-2009, 16 jaar oud, 60,6%, Gordon & MacPhail Reserve (selected by Van Wees).

5 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Bladnoch and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Bladnoch 1993-2009

  1. Pingback: Bottle-share uitslag | Nog een whisky blog…

  2. Pingback: Where I’m heading with this blog | Malt Fascination

  3. Pingback: An evening with the in-laws | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s