Bunnahabhain 1991-2007

De tweede proefnotitie is er een aan de andere kant van het spectrum, na de Caol Ila. Wel een Islay, maar dan ongeturfd: Bunnahabhain.

Geur:
BunnahabhainHoning, walnoten, leer. Het duurde even voor ik de honing herkende, maar dat is voornamelijk omdat ik honing slecht herken. Ook een geurtje van schoenpoets komt naar voren. Veel ouderwetse geuren dus. Al met al toch vrij gesloten. Het duurt vrij lang voor er dingen loskomen.

Smaak:
Ik denk een spoortje van rook te vinden, maar dat doet me aan mezelf twijfelen omdat het om een ongeturfde Bunnahabhain zou gaan. Hij smaakt redelijk dun, alsof ie te ver verdund is. Er komt ook nog iets van fruit door, maar dat is moeilijk te herkennen.

Finish:
In de finish wordt de Bunna iets kruidiger, maar niet heel veel. Ik heb aanvankelijk opgeschreven dat ik hem erg lekker vind, maar bij een tweede keer proeven was ik aanzienlijk minder enthousiast.

Al met al geen vieze whisky, maar doordat ie zo gesloten is ben ik niet echt enthousiast. Je moet werken om er een beetje geur en smaak uit te krijgen. Hij had denk ik veel beter tot z’n recht gekomen op 50% of misschien zelfs meer. Ook komt hij niet echt samenhangend over.

Bunnahabhain, 1991-2007, 15 jaar oud, 43%, MacPhail’s Collection.

2 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Bunnahabhain and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Bunnahabhain 1991-2007

  1. Pingback: Bottle-share uitslag | Nog een whisky blog…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s