Glenrothes 1978-2008

De laatste proefnotitie van de Bottle-share. En wat voor een! Deze whisky kende ik al van te voren, want ik heb hem een keer in de kerstproeverij van de Whiskykoning in Den Bosch geproefd. Toen beviel ie me al heel goed. Een mooie reden om dit nog eens over te doen dus! Normaliter ben ik geen fan van Glenrothes, helemaal niet van hun eigen bottelingen. Daar heb ik er aardig wat van geproefd maar zijn nog nooit de middelmaat ontstegen. De onafhankelijke bottelingen scoren meestal een stuk hoger, ook op jonge leeftijd.

Geur:
GlenrothesMeteen sinasappel, alsof er Grand Marnier aan toegevoegd is. Ik merkte ergens gekookt ei op, maar die kon ik later niet nog eens ontdekken. Gedroogd fruit en sherry zijn ook zeker aanwezig.

Smaak:
Zacht, maar erg drogend. Met de hoeveelheid alcohol had ik hem wat sterker verwacht, dus dit is mooi meegenomen. Ik proefde ook macademia’s. Hmm!

Finish:
Hout, melk chocolade, sinasappel en gedroogd fruit. Een mooie combinatie van smaken die een oude sherry-whisky horen te hebben!

Wat een ontzettend lekkere whisky is dit! Ik ben (wederom) een beetje verliefd. Alles wat een mooie sherry whisky hoort te hebben is er, en de hoge alcohol zorgt voor een intense smaak (bij 43% is niet alleen de alcohol, maar ook de smaak verdund) zonder dat de alcohol op welk ogenblik dan ook overheerst! Zeker een van de betere van de bottle-share.

Glenrothes, 28-12-1978 – 27-08-2008, 29 jaar, Refill Sherry Butt, vatnr. 19236, 59,9%, Gordon & MacPhail Reserve

5 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Glenrothes and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Glenrothes 1978-2008

  1. Pingback: Bottle-share uitslag | Nog een whisky blog…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s