Lochside 1991-2010

Dit is de eerste Lochside die ik ooit geprobeerd heb. Lochside staat bekend als een extreem fruitige whisky, dus ik was eigenlijk wel benieuwd in welke richting ik dat moest zoeken! Lochside is in de 90-er jaren gesloten dus de flessen zullen wat zeldzamer gaan worden. Momenteel is er echter nog voldoende te krijgen bij speciaalzaken.

Geur:
LochsideZachte sinasappel en citroen. Ook wat grassig of de geur van planten. Ook de granigheid die whisky kan hebben is aanwezig, maar niet zo heel opvallend.

Smaak:
Fel, dat mag ook wel op bijna 60%, maar toch feller dan sommige anderen op dit percentage. Er komt ook redelijk wat hout door in de smaak. Vrij drogend. Ik denk ook iets van boter op te pikken. De fruitigheid uit de neus is er ook natuurlijk

Finish:
De felheid ebt snel weg, wat meer ruimte biedt aan de fruitsmaken die vrij lang blijven hangen.

Het is een aparte whisky, dat is zeker. Ik moet er even aan wennen, omdat ie toch wat anders doet dan ik verwacht had. Ik verwachtte wat zwaardere fruit geuren en smaken, maar hij is erg fris en zomers. Het hout en de granigheid brengen een wat typischer whisky karakter, maar dat is juist erg fijn, anders had ik hem wat te fris gevonden.

Ik moet hier nog eens rustig voor gaan zitten en er veel aandacht aan besteden. Ik heb namelijk het idee dat er veel meer te proeven en ruiken is en dat het nog niet helemaal tot z’n recht gekomen is. De vier sterren is een voorlopige score. Misschien wel omdat ik hoop dat er meer in zit…

Lochside, 59,7%, 18-09-1991 – 08-03-2010, 18 jaar oud, Gordon & MacPhail Reserve (selected by Van Wees)

4 sterren

Advertisements

About Sjoerd de Haan-Kramer

I'm a web developer at Emakina. I'm highly interested in booze, with a focus on whisk(e)y. I like to listen to loads of music and read quite some books. I'm married to Anneke, have a daughter Ot, a son Moos and a cat called Kikker (which means Frog, in Dutch). I live in Krommenie, The Netherlands.
This entry was posted in Lochside and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Lochside 1991-2010

  1. Pingback: Bottle-share uitslag | Nog een whisky blog…

  2. Leapfrog says:

    Hmm, deze Lochside heeft naar mijn mening weinig fruitigheid in de neus op de citrustonen na. Het hoge alcoholpercentage komt pas in de mond tot volle uiting. Jammer, want dat maskeert in eerste instantie de smaak.
    Ook in de afdronk is de alcohol prominent aanwezig die slechts langzaam plaats maakt voor een enigszins drogend en warmend effect.
    Er zijn betere Lochsides te krijgen. 79 punten.

  3. Pingback: Where I’m heading with this blog | Malt Fascination

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s